Branchegegevens P2 2020

Branchegegevens P2 2020

In de 'pre-corona' periode (week 5 t/m week 8) groeide de foodservice industrie in Nederland nog met 1.7%.

Hier en daar was in periode 2 al wel te merken dat het Chinese toerisme terugviel, wereldwijd zijn er in februari minder vliegreizen en cruises geweest.

 

Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, groeide de totale foodservice met 1.7%. Dit werd met name gedreven door Horeca en Leisure, wat groeide met 1.9% en Catering, die wederom een groei vertoonde van 1%. 

 

Horeca en Leisure
De groei in deze sector wordt met name gedreven door de groei in Fastservice (+4%), Leisure (+3.2%) en Logies (+2.4%). Ook de drankencategorie groeide met 2%. De restaurants daalden met 0.1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

 

Branchegegevens P2

Vooruitblik P3

In week 9 werd de eerste Corona-besmetting in Nederland geconstateerd. Week 9 was sowieso geen goede week voor de Nederlandse horeca, door het slechte weer werdenv eel carnavals optochten afgelast.

In die weken die volgden raakte Nederland steeds meer in de ban van het Coronavirus, eerst minder toerisme uit Italië, vervolgens de aflasting van diverse evenementen in Brabant, en later ook de rest van Nederland. Hier zien we al een terugval in evenementencateringen, maar ook veel afzeggingen bij restaurants.

Vanaf 6 april zijn alle horecagelegenheden gesloten. Bezorgdiensten en afhaalmaaltijden bljiven nog actief.

Hulp is onderweg!

Spoeddienst Biertechniek 053 - 48 33 486
Spoeddienst Evenementen 053 - 48 33 135
Toned (bij Calamiteiten) 088 - 00 11 200
Weekenddienst
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.