Branchegegevens tijdens de Lockdown

Branchegegevens tijdens de Lockdown

Periode 5 (20 april t/m 17 mei) viel volledig in de Lockdownperiode als gevolg van de maatregelen rondom het Coronavirus.
Hierdoor namen de leveringen groothandels richting horeca en foodservicezaken af met 71% ten opzichte van vorig jaar.
Volgens het CBS is de horeca één van de zwaarst getroffen sectoren van deze coronacrisis en dat zien we terug in de cijfers.

Alleen take away en thuisbezorgingen konden de klappen in de sector enigzins compenseren. Desalniettemin daalt foodservice totaal met 71% ten opzichte van vorig jaar. Dit is een minder sterke daling dan in P4, maar nog steeds erg zwaar.

Hoewel horeca en leisure nog steeds met 80% daalden ten opzichte van P5 in 2019, is ook deze daling minder sterk dan in P4. Dit komt doordat horecaondernemers gedurende de lockdown steeds creatiever werden. Hierdoor werd het aanbod afhaalmaaltijden vergroot en zorgden ondernemers ook op andere manieren voor inkomsten. Ze boden bijvoorbeeld ook borrelplanken en andere diverse lekkernijen aan.

De afgelopen periode was het perfect terras weer, helaas waren deze gesloten en de take away die ondernemers ingericht hebben, zorgde slechts voor een schamele compensatie. 

Tot slot is het consumenten en producenten vertrouwen over april en mei gedaald. Bij producentenvertrouwen zien we een lichte verbetering, maar nog steeds negatief. Het consumentenvertrouwen blijft onveranderd. 

Hulp is onderweg!

Spoeddienst Biertechniek 053 - 48 33 486
Spoeddienst Evenementen 053 - 48 33 135
Toned (bij Calamiteiten) 088 - 00 11 200
Weekenddienst
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.