Een bokaal voor onze bokbieren!

Een bokaal voor onze bokbieren!

Grolsch Rijke Herfstbok en Grolsch Kruidige Winterbok zijn tijdens de World Beer Awards uitgeroepen tot de beste van Nederland!

Ook dit jaar hebben we onze bieren ingestuurd voor de World Beer Awards. Met trots delen we dat we wederom in de prijzen zijn gevallen! Een mooie erkenning voor het vakmanschap en de toewijding die we bij Grolsch in de bieren stoppen.

Zowel de Grolsch Rijke Herfstbok als de Grolsch Kruidige Winterbok zijn bekroond tot Countrywinner. We mogen deze bieren een jaar lang de beste van Nederland noemen. En daar zijn we trots op!

Naast een gouden medaille hebben we nog meer prijzen gepakt. Onze Zomerbok, Dunkel Weizenbock, Kanon, IPA, Zomertijd 0,0% én Weizen zijn bekroond met het zilver. Tot slot hebben onze Premium Pilsner, Klassieke Blond en Brut Blond het brons behaald.

Over de World Beer Awards De World Beer Awards is ’s werelds grootste biercompetitie waar binnen verschillende categorieën de allerbeste bieren geselecteerd en bekroond worden. Tijdens de jaarlijkse proeverij worden de bieren getest door gespecialiseerde proefpanels, bestaande uit internationale bierspecialisten. Dit jaar namen er meer dan 1500 bieren uit meer dan 30 landen deel. De wedstrijd bestaat uit drie rondes en negen hoofdcategorieën.

In de eerste ronde worden alle bieren uit hetzelfde land met elkaar vergeleken. Hierbij wordt uit elke subcategorie een winnaar gekozen (de country winner). Onder de tweede, derde en vierde plek worden vervolgens per land medailles (goud, zilver, brons) uitgereikt. In de tweede ronde worden de country winners uit elk land in hun subcategorie vergeleken. De winnende bieren (world style winners) streden in de laatste ronde tegen elkaar voor de titel “best beer in the world” in de negen hoofdcategorieën.

WBA 2023 winner

Hulp is onderweg!

Spoeddienst Biertechniek 053 - 48 33 486
Spoeddienst Evenementen 053 - 48 33 135
Toned (bij Calamiteiten) 088 - 00 11 200
Weekenddienst
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.