Grolsch en Kornuit starten met herbruikbare draagtrays op festivals

Grolsch en Kornuit starten met herbruikbare draagtrays op festivals

Deze zomer start Bierbrouwer Grolsch met het introduceren van herbruikbare draagtrays op festivals voor haar merken Grolsch en Kornuit. De herbruikbare trays zijn gemaakt van gerecycled plastic en zullen de kartonnen trays vervangen. Hiermee willen Grolsch en Kornuit een bijdrage leveren aan het reduceren van de hoeveelheid afval op festivals, schonere festivalterreinen en het verbeteren va de festivalervaring voor de bezoeker.

Als één van de duurzaamste brouwerijen van Nederland wil Grolsch ook de afvalberg op festivals aanpakken. Vorig jaar is gestart met de inzet van circulaire drinkbekers op festivals. In navolging hiervan volgen nu ook herbruikbare trays. De inzet van de trays start tijdens Mañana Mañana in het weekend van 15 en 16 juni. Daarna volgt de Zwarte Cross en vanaf 1 augustus zijn de nieuwe draagtrays voor alle Grolsch en Kornuit festivals beschikbaar.

 

In bruikleen
Organisatoren krijgen de trays in bruikleen. Grolsch regelt de levering van de trays, de logistiek, reiniging en opslag. De trays worden vervolgens middels een statiegeldsysteem via de festivalbars uitgegeven en naderhand weer ingenomen. De nieuwe draagtray is geschikt voor vijf drinkbekers. De festivalbezoeker kan de tray gedurende het festival eenvoudig bewaren in zijn of haar broekzak om deze vaker te gebruiken.

 

Stimuleren van circulair denken en handelen
De tray van Grolsch in gemaakt van oude kratten, die van Kornuit van consumentenafval. Het festivalterrein zal door de inzet van deze trays vanaf de start van het festival aanmerkelijk schoner zijn. Hopelijk draagt dit ook bij aan het bewustzijn van de festivalbezoeker om minder afval weg te gooien en meer plastic in te leveren voor hergebruik. Grolsch stimuleert heel nadrukkelijk circulair denken en handelen. Zelf heeft Grolsch de ambitie om in 2025 klimaatneutraal te zijn en nu heeft het al een recyclepercentage van maar liefst 99.8%. Dit betekent dat bijna alles wat in de brouwerij gebruikt wordt,  hergebruikt wordt in de keten. Vanuit deze gedachte kijken we ook naar festivals en willen we hieraan onze bijdrage leveren.

Hulp is onderweg!

Spoeddienst Biertechniek 053 - 48 33 486
Spoeddienst Evenementen 053 - 48 33 135
Toned (bij Calamiteiten) 088 - 00 11 200
Weekenddienst
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.