Grolsch introduceert nieuw bier: Grolsch Zomerzon

Grolsch introduceert nieuw bier: Grolsch Zomerzon

Ongeveer 30 jaar geleden brouwde Meesterbrouwer Guy Evers Grolsch Zomergoud. ‘Een bier waarbij de brouwer de zomer in het hoofd had’. Stond destijds op het etiket geschreven. Met diezelfde mindset gingen Guy en Meesterbrouwer Marc Janssen dit jaar aan de slag. Het resultaat? Grolsch Zomerzon.

 

 

 

 

Zomerzon is gebrouwen met 4 soorten mout: Gerst, Tarwe, Rogge en Spelt. Hierdoor krijgt het bier zijn zonnige uitstraling. Tijdens het brouwen worden vlierbloesems, lindebloesems en citroenschillen toegevoegd.Deze ingrediënten geven het bier een bloemige geur en een frisse afdronk.

 

‘Mijn collega Guy vertelde enthousiast over Grolsch Zomergoud. De ingrediënten die destijds zijn gebruikt voor dit bier waren de inspiratiebron voor Zomerzon. Ik ben erg trots op het eindresultaat. Een heerlijk fris bier om te drinken in de zomerzon!’ Aldus Meesterbrouwer Marc Janssen. Kortom een heerlijk bier om van te genieten in de zomerzon.

 

Proost!

 

 

Grolsch Proeverij

Sinds eind 2017 heeft Grolsch 12 nieuwe speciaalbieren geïntroduceerd in de Grolsch Proeverij. De bieren worden in beperkte oplage gebrouwen in de Proefbrouwerij door Meesterbrouwer Marc Janssen. Vervolgens zijn de bieren tijdelijk verkrijgbaar in geselecteerde horecazaken in het hele land, de zogenaamde Proeverij Cafés. In de cafés wordt actief om feedback van bierliefhebbers gevraagd via de website of de bierapp Untappd.


 

 

 

 

 

Verkrijgbaarheid

Grolsch Zomerzon is verkrijgbaar vanaf volgende week in de diverse Grolsch Proeverij Cafés. Uiteraard zolang de voorraad strekt. Proeverij Cafés bevinden zich door het gehele land. Bezoek www.grolsch.nl/proeverij voor een Proeverij Café bij u in de buurt.

Hebt u zelf interesse om een proeverijcafé te worden? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Hulp is onderweg!

Spoeddienst Biertechniek 053 - 48 33 486
Spoeddienst Evenementen 053 - 48 33 135
Toned (bij Calamiteiten) 088 - 00 11 200
Weekenddienst
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.