Holland Malt realiseert eerste emissievrije mouterij ter wereld in Eemshaven

Holland Malt realiseert eerste emissievrije mouterij ter wereld in Eemshaven

Opnieuw een mooie stap in onze reis naar het realiseren van een klimaatneutrale brouwerij in 2025 én een volledig CO2 vrije keten in 2050! Holland Malt – één van onze partners - start met de realisatie van een volledig emissievrije mouterij in Eemshaven, provincie Groningen.

Opnieuw een mooie stap in onze reis naar het realiseren van een klimaatneutrale brouwerij in 2025 én een volledig CO2 vrije keten in 2050! Holland Malt – één van onze partners - start met de realisatie van een volledig emissievrije mouterij in Eemshaven, provincie Groningen. Door een nieuw, innovatief warmtesysteem maakt ze voor het moutproces niet langer gebruik van fossiele brandstoffen, biomassa of andere energiebronnen die voor schadelijke uitstoot zorgen. Hiermee zet de mouterij een grote stap in haar energietransitie. Vanaf 2024 is de installatie die voor deze transitie moet zorgen volledig operationeel.
 
Als projectdeelnemer van het eerste uur betekent dit dat vanaf 2024 alle mout - één van de belangrijkste ingrediënten van bier - die wij afnemen van Holland Malt 100% emissievrij geproduceerd is. ‘Dit is weer een mooie stap in het realiseren van onze ambitie: een klimaatneutrale brouwerij in 2025! En onze ambitie gaat verder dan alleen onze eigen processen. Mooi dat we op deze manier als partners samenwerken aan de verduurzaming van de gehele keten’, vertelt Koert van ’t Hof, Corporate Affairs Director bij Koninklijke Grolsch.
 
Bekijk ook de video waarin wordt uitgelegd hoe Holland Malt deze grote stap in de energietransitie bereikt.

Mout

Hulp is onderweg!

Spoeddienst Biertechniek 053 - 48 33 486
Spoeddienst Evenementen 053 - 48 33 135
Toned (bij Calamiteiten) 088 - 00 11 200
Weekenddienst
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.