Nieuwe regels wegwerpbekers en -bakjes per 1 juli 2023

Nieuwe regels wegwerpbekers en -bakjes per 1 juli 2023

Zoals je wellicht al weet, veranderen de regels voor wegwerpverpakkingen. Voor horeca, evenementen, sportclubs, kantoren en retail heeft dit flinke gevolgen

Op de website www.minderwegwerpplastic.nl heeft de overheid alle belangrijke informatie over de aankomende regelgeving samengevoegd.

De website bevat de nodige toelichting en factsheets voor de verschillende situaties, maar ook een regelhulp om ondernemers op weg te helpen om de regelgeving toe te passen in de praktijk. Ook is er een communicatietoolbox die je kunt gebruiken naar alle belanghebbenden.

We hebben op duurzamehoreca.nl al eerder benadrukt dat je je goed voorbereid op die regelgeving. Kies je voor hardcups of softcups? Waar kun je die dan inkopen? Welk cup-retoursysteem hanteer je voor je bezoekers? En hoe krijg je de garantie dat je afvalverwerker je gebruikte softcups ook daadwerkelijk recyclet?  Allemaal terechte vragen waarmee we je helpen op de pagina’s over duurzame evenementmaterialen op de pagina’s ‘Ondersteuning’ en ‘Evenementen’ op www.duurzamehoreca.nl.  Kijk ook het webinar terug op de site, en je bent in een uurtje bijgepraat!

Voorkom boetes, wacht niet langer en ga er al vast mee aan de slag!

Hulp is onderweg!

Spoeddienst Biertechniek 053 - 48 33 486
Spoeddienst Evenementen 053 - 48 33 135
Toned (bij Calamiteiten) 088 - 00 11 200
Weekenddienst
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.