Proeverijbier #14 | Grolsch Finale

Proeverijbier #14 | Grolsch Finale

Met trots presenteert Grolsch het vierde en laatste speciaalbier van 2019: Grolsch Finale! Champagnebier gebrouwen met Spaanse druiven en champagnegist. Voor iedereen die zoekt naar een feestelijk alternatief voor champagne (35%) en voor alle mannen die met Oud & Nieuw gewoon liever een biertje drinken (34%). Een feestelijk bier dat perfect is om samen het nieuwe jaar mee in te luiden of te drinken tijdens andere 'champagne-momenten'.

Grolsch Finale 2019

 

 

Gebrouwen met verschillende Spaanse druiven, die het bier een mooie, fruitige smaak geven. Door gebruik te maken van speciale champagnegist krijgt het bier het karakter van een wijn met strakke en droge afdronk.

Marc Janssen over Grolsch Finale 2019: "Als brouwer werk je niet dagelijks met ingrediënten als druiven en champagnegist. Het brouwen van dit bier was dan ook een uitdaging. Het plan was om dit bier voor mijn bruiloft in 2018 te brouwen. Het lukt me toen niet het bier precies zo te brouwen als ik voor ogen had. 

Het ontdekken van iets nieuws kost tijd en vergt discipline. Ik ben nu enorm trots op het eindresultaat. Het voelt als een gewonnen finale met deze fles als trofee. Ik hoop dat jij er net zo van geniet als dat ik dat doe."

 

Grolsch Finale

Grolsch Proeverij

Sinds eind 2017 heeft Grolsch 12 nieuwe speciaalbieren geïntroduceerd in de Grolsch Proeverij. De bieren worden in beperkte oplage gebrouwen in de Proefbrouwerij door Meesterbrouwer Marc Janssen. Vervolgens zijn de bieren tijdelijk verkrijgbaar in geselecteerde horecazaken in het hele land, de zogenaamde Proeverij Cafés. In de cafés wordt actief om feedback van bierliefhebbers gevraagd via de website of de bierapp Untappd.

 

Verkrijgbaarheid

Grolsch Zomerzon is verkrijgbaar vanaf volgende week in de diverse Grolsch Proeverij Cafés. Uiteraard zolang de voorraad strekt. Proeverij Cafés bevinden zich door het gehele land. Bezoek www.grolsch.nl/proeverij voor een Proeverij Café bij u in de buurt.

Hebt u zelf interesse om een proeverijcafé te worden? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Hulp is onderweg!

Spoeddienst Biertechniek 053 - 48 33 486
Spoeddienst Evenementen 053 - 48 33 135
Toned (bij Calamiteiten) 088 - 00 11 200
Weekenddienst
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.