Wereldprimeur: Nederland eerste land met tankbier Peroni Nastro Azzurro

Wereldprimeur: Nederland eerste land met tankbier Peroni Nastro Azzurro

Koninklijke Grolsch heeft de wereldprimeur: het eerste land ter wereld dat Peroni Nastro Azzurro tankbier levert in de horeca vanaf april 2022. Wereldwijd wordt het Italiaanse premium biermerk geserveerd in meer dan 70 landen, maar in geen enkel land ter wereld wordt dit bier al vers getapt uit een biertank. Met deze innovatie wordt niet alleen de forse groeiambitie van het merk extra kracht bijgezet, maar worden ook grote stappen gezet op duurzaamheidsgebied.

In Nederland gebrouwen volgens Italiaans recept

Dit internationale premium pils speelt ook binnen Koninklijke Grolsch een belangrijke strategische rol. In het kader van het verder uitbouwen van het merk heeft er in de brouwerij een complex project plaatsgevonden om de productie van Peroni lokaal mogelijk te maken en exact de smaak te brouwen zoals die in Italië is. De collega’s uit Rome, Bari en Padova, hebben het unieke recept vastgelegd in een zogenaamde ‘brand technical footprint’, waardoor de meesterbrouwers van Koninklijke Grolsch het Italiaanse bier nu exact gelijk aan de Italiaanse kwaliteit kunnen brouwen.

 

Grote verbeterstap qua duurzaamheid

Door het volumineuze tankbier in Nederland te brouwen en af te vullen in tanks , voorkomt Koninklijke Grolsch vele onnodige kilometers, voor dit jaar ongeveer 240 000 km, en dus CO2-uitstoot tussen Italië en Nederland. Dit sluit naadloos aan bij de ambitie van Koninklijke Grolsch om een volledig klimaatneutrale brouwerij te zijn. Naast het tankbier worden de 19.5 en 50l fusten ook in Enschede afgevuld, de stijlvolle fles en het Peroni blik blijven vooralsnog uit Italië komen.

 

Forse groeiambities

´We hebben het merk Peroni Nastro Azzurro zeer zorgvuldig gebouwd in de Nederlandse markt. Gestart als hippe flessen propositie voor ambitieuze Randstedelingen, verder doorontwikkeld als tapbier exclusief in de Nederlandse horeca. Sinds een paar jaar ook selectief verkrijgbaar in de supermarkt, waarbij we nu het moment te pakken hebben om het merk verder uit te rollen. Vanaf maart is Peroni en zijn alcoholvrije versie Peroni 0.0% zowel verkrijgbaar in de horeca als bij alle supermarkten. En Vanaf april gaan we dus ook starten met lokaal gebrouwen tankbier voor een groot aantal horeca gelegenheden - een belangrijke stap voor ons om het merk de grootsheid te geven die het echt verdient, en de echte Italiaanse passie en flair naar de Nederlandse consument te brengen. Natuurlijk volgt er ook een landelijke communicatie, zodat het merk het hele jaar door onder de aandacht is', aldus Floris van den Berg, Head of On Trade bij Koninklijke Grolsch.

Peroni tapbier Floris tapt Peroni tankbier

Hulp is onderweg!

Spoeddienst Biertechniek 053 - 48 33 486
Spoeddienst Evenementen 053 - 48 33 135
Toned (bij Calamiteiten) 088 - 00 11 200
Weekenddienst
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.