Meer uitgeven

Meer uitgeven

Hoeveel gasten uitgeven is natuurlijk afhankelijk van hun bestedingsbudget.
Maar er zijn daarbuiten diverse mechanismes om gasten te triggeren tot meer hogere uitgaves.

 

 

TIPS

Advies geven

Door gasten proactief suggesties te bieden voor de keuze van hun drankje en eten, kun je hun uitgavepatroon verhogen. Als ze ingaan op jouw suggestie heb je de eerste omzet al binnen. Bijkomend voordeel hierbij is dat gasten vaak aangenaam verrast worden door een suggestie en dit ook kunnen waarderen. Dit is dus ook goed voor hun beleving van het bezoek aan jouw zaak en draagt bij tot een hogere omzet en beter rendement. Dit is ook wel bekend als upselling en crossselling.

Doe suggesties

Gecombineerde deals

Met een gecombineerde deal kun je gasten onbewust verleiden tot meer uitgaves. Het is waarschijnlijker dat een gast een keuze maakt tussen 2 opties als er een derde, minder aantrekkelijke optie wordt toegevoegd. Dat zou eruit kunnen zien als:
Grolsch Pils €2.60
Bitterballen €8.00
Grolsch Pils met bitterballen €9.00
De prijs van bitterballen wordt als vergelijkingsmateriaal aangediend en hierdoor wordt de combinatie van Grolsch Pils en bitterballen een goede deal!

Geef aantrekkelijke opties

Inrichting van jouw zaak

Wanneer je je horecazaak efficiënt inricht, kun je niet alleen meer gasten kwijt maar kun je er ook voor zorgen dat gasten sneller bereikbaar zijn. Wanneer gasten sneller (en beter) bedient worden, zullen ze meer uitgeven. Wanneer ze lang moeten wachten op een drankje, in het onwaarschijnlijker dat ze een volgend drankje bestellen dan wanneer ze het snel ontvangen.

Zorg voor een goede infrastructuur

Psychologische verleiding

 

 

 

Het psychologische mechanisme van verleiding werkt ook voor het volgende: indien een gast een droge witte wijn wil, kun je ook drie suggesties geven, oplopend in prijs. Gasten zijn dan eerder geneigd om te kiezen voor de middelste prijscategorie en laten de goedkope huiswijn links liggen. Dit zorgt ook voor hogere uitgaves én meer marge. Lees daar meer over bij hogere marge.

Hulp is onderweg!

Spoeddienst Biertechniek 053 - 48 33 486
Spoeddienst Evenementen 053 - 48 33 135
Toned (bij Calamiteiten) 088 - 00 11 200
Weekenddienst
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.