Lagere kosten horeca

Lagere kosten

Nadat je op heel veel manieren meer omzet hebt weten te creëren door meer bezoekers, die vaker komen en meer uitgeven aan producten met een hogere marge, rest nog één ding. Wanneer je lagere kosten kunt realiseren, blijft er meer van je omzet over en dat betekent: meer rendement.

 

 

De grootste kostenposten in de horeca zijn: personeel, inkoop en vaste kosten zoals huur en energierekening.

Op inkoop kun je besparen, onder andere door duurzaam in te kopen. Werk met seizoensproducten en pas je menukaart hier op aan.
Door duurzaam in de kopen, kun je ook besparen op je energierekening. Denk hierbij aan energiezuinige koelbuffetten, led-lampen en ook aan het vervangen van de rubbers van je koel- en vriesinstallaties. Inkoop-specialist Hans kan je er meer over vertellen. 

 

De grootste kostenpost binnen de horeca is personeel. Het is niet makkelijk om hierop te bezuinigen, zonder dat het ten koste gaat van de service en gastvrijheid die je biedt aan je gasten. Denk niet dat je met 4 werknemers kan doen, wat je eerst met 8 werknemers deed. Dat gaat ten koste van je gastvrijheid, maar ook van je personeel. Zorg dus dan je niet bespaart op het aantal personeelsleden dat je aan het werk hebt, maar help hen met het werk efficiënter te maken.

Een voorbeeld van een leuke praktische tip:

Koffie in een mok
Wanneer je koffie in een mok schenkt, in plaats van in kop en schotel bespaar én win je op diverse punten. Er past meer koffie in een mok, dus je kunt er een hoger prijs voor vragen. Daarnaast scheelt het ontzettend veel handelingen in bereiding, bediening en afwas. En er passen meer koffiemokken op een dienblad dan kopjes en schoteltjes, dus je personeel hoeft minder vaak te lopen.

 

 

Hulp is onderweg!

Spoeddienst Biertechniek 053 - 48 33 486
Spoeddienst Evenementen 053 - 48 33 135
Toned (bij Calamiteiten) 088 - 00 11 200
Weekenddienst
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.