Werken met een Groene Brouwerij
Zelf Verduurzamen
Inspiratie
Gasten
Duurzaam Personeel
Duurzaam Inkopen

De maatschappij is zich in toenemende mate bewust van duurzaamheid en verlangt verantwoorde producten. Mede daarom blijven we innoveren in duurzame oplossingen voor ons bedrijf en onze omgeving.

Joost Nawijn Packaging Material Development Specialist

Samenwerken met een duurzame brouwerij

Zodra je bij ons binnenloopt, voel je de trots. Trots op onze prachtige klanten, onze merken, ons bedrijf, ons vakmanschap en natuurlijk op onze bieren. Dat zit in ons DNA. Net als duurzaam en verantwoord ondernemen, in alles wat we doen. Omdat we geloven dat dat ons - én de wereld om ons heen - verder brengt.

Duurzaam Verantwoord Ondernemen is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse manier van werken. Via de meest uiteenlopende projecten brengen we dit in de praktijk. Circulair en inclusief denken en handelen geldt daarbij als uitgangspunt. In onze duurzaamheidsstrategie focussen we ons op zes speerpunten. Hierdoor zijn we heel bewust met duurzaamheidsdoelen bezig.

Duurzaamheidsstrategie

In onze duurzaamheidsstrategie focussen we op zes prioriteiten

  1.  Verminderen van CO2 en energieverbruik;

  2.  Zoveel mogelijk gebruik maken van circulaire verpakkingen;

  3.  Optimaliseren van transport;

  4.  Watergebruik verminderen en veiligstellen;

  5.  Stimuleren van inclusiviteit en welzijn;

  6.  Bevorderen van verantwoord alcoholgebruik.

 

Duurzame Festivaltrays

In de zomer van 2019 hebben we herbruikbare draagtrays op festivals geïntroduceerd voor de merken Grolsch en Kornuit. De herbruikbare trays zijn gemaakt van gerecycled plastic en vervangen de kartonnen trays. Grolsch en Kornuit leveren hierdoor een bijdrage aan het reduceren van de hoeveelheid afval op festivals, schonere festivalterreinen en het verbeteren van de festivalervaring voor de bezoeker. Voorafgaand is in 2018 al gestart met de inzet van circulaire drinkbekers op festivals.

 

Organisatoren krijgen de trays in bruikleen. Grolsch regelt de levering van de trays, de logistiek, reiniging en opslag. De trays worden vervolgens middels een statiegeldsysteem via de festivalbars uitgegeven en naderhand weer ingenomen. De draagtray is geschikt voor vijf drinkbekers. De festivalbezoeker kan de tray gedurende het festival eenvoudig bewaren in zijn of haar broekzak om deze vaker te gebruiken.

Duurzaamheidsverslag 2019

Sinds 2020 zijn we een ‘zero waste’ brouwerij en wordt 100% van ons afval hergebruikt. Dit is een langdurig en intensief proces geweest waarbij verschillende projecten belangrijke rollen hebben gespeeld om uiteindelijk tot dit mooie resultaat te komen. Zo zijn er enorme stappen gezet met onze projecten rondom het hergebruiken van afval, zoals het hergebruik van bierbostel en de herbruikbare draagtrays voor festivals. Benieuwd naar onze resultaten en doelstellingen op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen? Lees dan ons DVO verslag.

Lees hier meer over ons DVO-verslag van 2019

Ondersteuning bij regionale duurzaamheidsprojecten: Vakmanschap is meesterschap fonds

Het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds is opgericht ter gelegenheid van 400 jaar Grolsch in 2015. Het is een cadeau van Grolsch aan de regio om de sociale en economische groei in de regio te stimuleren. Het fonds heeft als doel om 'vakmanschap is meesterschap', in de breedste zin van het woord, in Twente en de Achterhoek te ondersteunen. Hierbij wordt groot belang gehecht aan enerzijds karakter en ondernemerschap, en anderzijds aan innovatie en duurzaamheid.

Lees meer over het Vakmanschap is Meesterschap fonds

Voorloper in duurzaamheid: het állereerste krat ter wereld van consumentenafval

Op het gebied van duurzaamheid nemen we onze verantwoordelijkheid. We dagen onszelf daarbij uit en durven te experimenteren. Zo kijken we continu hoe we ons hierin kunnen verbeteren en hoe we ons product zo duurzaam mogelijk in de markt kunnen zetten. Het nieuwste krat van Kornuit is het eerste krat ter wereld dat voor 100% gemaakt is van plastic consumentenafval.

Lees meer over duurzaamheid bij Kornuit

Een besparing van 3 miljoen kubieke meter aardgas

Grolsch bijna van het gas af!

Onze brouwerij gaat in de komende jaren de CO2 emissie reduceren met 72%. Twence, dat aan de overkant van de snelweg ligt, gaat warmte die volledig groen is opgewekt, leveren. Hierdoor wordt de emissie van CO2 door aardgas met 5500 ton verlaagd. Dat staat gelijk aan wat 1800 huishoudens gemiddeld per jaar uitstoten! De warmtelevering past goed in onze ambitie om in 2025 circulair te zijn. 

De warmte zal worden ingezet voor het opwarmen van de pasteurs en spoelmachines en voor het verwarmen van de gebouwen. Het aardgasverbruik én de CO2 uitstoot worden hiermee gereduceerd. Op 1 januari 2020 schakelden we al over op 100% groene elektriciteit en reduceerden we de CO2 emissie met 6.700 ton.

Via een aan te leggen ondergrondse leiding wordt de warmte straks aan onze brouwerij geleverd.Het streven is om in 2021 te starten met de aanleg. Medio 2022 kunnen we gebruik maken van de warmte van Twence.

Hulp is onderweg!

Spoeddienst Biertechniek 053 - 48 33 486
Spoeddienst Evenementen 053 - 48 33 135
Toned (bij Calamiteiten) 088 - 00 11 200
Weekenddienst
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.