Werken met een Groene Brouwerij
Zelf Verduurzamen
Inspiratie
Gasten
Duurzaam Personeel
Duurzaam Inkopen
DUURZAAM RENDEMENT DUURZAAM KLANTGEDRAG

Maak duurzaamheid leuk!

Laat je gasten plezier beleven aan duurzaamheid. En beloon ze ook wanneer ze goed bezig zijn.

Geef bijvoorbeeld korting op een drankje als gasten op de fiets komen. 

Start met een vegetarische dag in je menu. 

Maar het voor de jongste gasten ook leuk, zorg voor spelletjes en leg ze uit waarom duurzaamheid belangrijk is. 

Wat doen je collega-ondernemers? Praat mee en wissel tips met elkaar uit!

Stimuleer gasten om duurzame keuzes te maken

Het grootste gedeelte van gedrag komt veelal onbewust tot stand. Omdat we dagelijkse met zoveel informatie geconfronteerd worden, kan ons brein dit niet allemaal verwerken. Daarom gebruikt het zogenaamde "shortcuts" om keuzes te maken. Dit kan bijvoorbeeld door duurzame gerechten meet aan de voorkant van een buffet te plaatsen.
Mensen volgens graag het gedrag van anderen, dat heet de sociale norm. Om hergebruik van handdoeken te stimuleren is het heel effectief om te noemen dat andere gasten in diezelfde hotelkamer ook handdoeken hergebruikt hebben.

Lees meer op Misset Horeca

Presentatie om duurzame keuzes te stimuleren

Gasten tevreden houden over kwaliteit én duurzame gerecht bereiden is heel goed mogelijk. Aantrekkelijkheid van bereiding en presentatie speelt hierbij een belangrijke rol.
Onderzoekers van de universiteit van Wageningen verruilden oorspronkelijke gerechten voor alternatieven waarin meer groenten, aantrekkelijker werden bereid en gepresenteerd. Tegelijkertijd werd het aandeel vlees of vis gereduceerd.
Na aanpassing werd tot 113% meer groente gegeten en tot 13% minder vlees of vis. En, net zo belangrijk, gasten waren minsten zo tevreden over hun bezoek.

Lees meer op duurzaamnieuws.nl

Durf kraanwater te serveren

Kraanwater is veel duurzamer om te schenken dan gebotteld mineraalwater. Industrieel gebotteld water geeft 300 keer zoveel CO2-uitstoot als kraanwater. Bovendien wordt het vaak in plastic flesjes gebotteld.
Wanneer je kraanwater serveert, zou je ervoor kunnen kiezen om gasten een symbolisch bedrag hiervoor te laten betalen. Wanneer je dit geld dan weer aan een goed doel schenkt, ben je ook nog eens maatschappelijk verantwoord bezig.

Lees hier meer over kraanwater serveren

Laat zien dat je duurzaam bezig bent!

 

 

Nederlanders vinden duurzaam en verantwoord ondernemen belangrijk in hun overweging bij aanschaf van een product of dienst. Bovendien zijn ze ook bereid om hier extra voor te betalen. Je kunt meer waarde genereren met duurzame producten. Laat het je gasten daarom weten!

Wees transparant, laat zien wat je al bereikt hebt op het gebied van MVO en vertel je gasten wat je nog wil bereiken. Wees consistent. Laat duurzaamheid een kernwaarde van je bedrijf zijn.

 

Zorg ook voor geloofwaardigheid. Duurzaamheidsclaims kun je laten bevestigen, bijvoorbeeld door energie labels of andere keurmerken. Dit zijn ook manieren om uit te dragen dat je bewust duurzaam bezig bent en hier ook stappen in maakt.

              

Hulp is onderweg!

Spoeddienst Biertechniek 053 - 48 33 486
Spoeddienst Evenementen 053 - 48 33 135
Toned (bij Calamiteiten) 088 - 00 11 200
Weekenddienst
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.