Werken met een Groene Brouwerij
Zelf Verduurzamen
Inspiratie
Gasten
Duurzaam Personeel
Duurzaam Inkopen

Zelf verduurzamen

Duurzaam ondernemen begint bij jezelf. Ondernemers zullen hun verantwoordelijkheid moeten nemen in hun bijdrage aan een duurzame wereld. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je direct grote ingrepen moet doen om duurzaam te ondernemen. In kleine stapjes naar een onderneming die goed is voor zijn omgeving en die uiteindelijk misschien wel circulair kan zijn. Dat is wat we samen willen bereiken. Daarnaast gaat de overheid de komende jaren steeds meer van ondernemers eisen. Door stapsgewijs de juiste duurzame investeringen te doen, zorg je dat je hier op anticipeert.

 

Verduurzamen gaat ook over een keuzes maken waardoor jouw zaak op lange termijn blijft ontwikkelen. Rendement behalen door slimme keuzes en duurzame relaties met je klanten, leveranciers en andere partners. 

Volg onze E-Learning!

Meer leren over duurzaamheid?

Tips

Verminder voedselverspilling
Volgens KHN wordt er in de horeca horeca jaarlijks 51.000 ton aan voedsel verspild.  Dit kan drastisch verminderd worden, waarbij het personeel en de gasten kunnen bijdragen. Middels een paar simpele tips kun je al snel het verschil maken. Het begint allemaal bij het inkopen en voorraadbeheer. Houd FIFO aan en bestel niet teveel of te ver vooruit.  Ook bij de bereiding kan voedselverspilling tegen worden gegaan. Een hele simpele methode is om groentes op het bord in plaats van in een apart schaaltje te serveren. En ook in het een goed idee om gasten een Doggybag aan te bieden, wanneer zij hun maaltijd niet volledig opeten.

Lees meer over voedselverspilling verminderen op de pagina over Gasten

 

Waterverspilling
Waterverspilling is een enorme bedreiging, die in de zomer van 2018 al to teen regulring van de waterschappen heeft geleid. In de horeca wordt veel water gebruikt bij het spoelen van galzen. In veel horecazaken staat het kraantje met water van de spoelbak constant aan staat om het vuile water weg te spoelen. Dit is niet een enorme waterverspilling en kost ook nog eens veel geld. Om schoon spoelwater te hebben, zonder enorm veel water te verspillen, kun je investeren in een waterbesparende spoelbak.

 

Afsluiten
Aan het einde van de werkdag kun je eenvoudig investeren in duurzaamheid.  Zorg ervoor dat koelingen goed afgesloten zijn en dat de bijbehorende rubbers niet kapot zijn. Schakel daarnaast je verlichting uit, wanneer je niet meer in bepaalde ruimte hoeft te zijn. Je kunt ook gebruik maken van sensorlampen, die automatisch uitgaan als er geen beweging is in een bepaald gebied. Ook tijdens het schoonmaken valt nog te winnen op duurzaamheid, onder andere door afgemeten hoeveelheden (ecologisch) schoonmaakmiddel te gebruiken.

Duurzame evenementen

Wil je klaar zijn voor de veranderende wetgeving over Single Use Plastics? En wil je evenement(en) verduurzamen? Dan kunnen we je op verschillende manieren helpen. Met advies natuurlijk, maar ook met nieuwe bekers, bruikleen-trays of een retoursysteem voor bekers.

In de zomer van 2019 heeft Koninklijke Grolsch al de herbruikbare draagtray op festival geïntroduceerd. Gemaakt van gerecycled plastic, ter vervanging van de kartonnen tray. Hiermee wordt niet alleen de hoeveelheid afval verminderd, maar is een evenement ook nog eens aanzienlijk goedkoper uit. Organisatoren krijgen de trays in bruikleen van Grolsch.

Grolsch is ook helemaal overgeschakeld op softcups in verschillende merken en maten van 100% Recycled PET. De enige plasticsoort die na gebruik ook voedselveilig te recyclen is. Om het te kunnen recyclen, moet het ‘zuiver’ worden ingezameld (dus zonder andere materialen). Daarvoor adviseren we je het kant-en-klare Grolsch beker-borgsysteem te gebruiken. Meer weten? Ga naar onze pagina over duurzame evenementenmaterialen.

Never Give Up On Your Cup

Never Give Up On Your Cup' is één van de initiatieven die vanuit de Plastic Promise deelnemers invulling geeft aan de ambitie om een circulaire drinkbeleving op evenementen op te zetten. Eén van de belangrijkste doelen is festivalbezoekers informeren over de impact van plastic afval op de grond en motiveren lege bekers en flessen voortaan niet meer zomaar te laten vallen. Vertrapt en vies plastic afval kan namelijk vaak niet meer worden gerecycled of hergebruikt.

 

Beloon duurzame keuzes

Gedurende de werkdag, kun je personeel stimuleren om duurzame keuzes te maken.

Beloon goed gedrag, zoals op de fiets naar het werk gaan.
Hang een beloning vast aan bepaalde doelen, zoals minder water of energie verbruiken. Als dit doel gehaald is, kun je bijvoorbeeld een personeelsuitstapje maken.

Misschien heeft jouw personeel ook wel hele goede ideeën om een duurzamere invulling te geven aan jouw horecazaak. Ga het gesprek aan en laat ze meedenken.

 

Hulp is onderweg!

Spoeddienst Biertechniek 053 - 48 33 486
Spoeddienst Evenementen 053 - 48 33 135
Toned (bij Calamiteiten) 088 - 00 11 200
Weekenddienst
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Ben jij 18 jaar of ouder?

Vul je geboortedatum in om toegang te krijgen tot de website.